15.07.2021. Skupština opštine Batočina održala je danas svoje osmo po redu zasedanju razmatravši ukupno dvanaest tačaka. Zasedanje je obeležila Odluka o davanju saglasnosti i usvajanju Projekta javnog-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za realizaciju projekta „Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa“.
„Posle mnogo godina, mogu reći i decenija, ispunili smo san mnogih, pre svega mlađih generacija. Ovim projektom na koji danas dajemo saglasnost, Batočina će konačno dobiti bazen, pri čemu to neće biti samo bazen, već će to biti jedan sportsko – rekreativni kompleks koji će u sebi sadržati balon salu i još neke prateće sadržaje“, rekao je Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina, obrazlažući predlog projekta.

Prvi čovek batočinske opštine je naveo da će objekat biti spreman za sledeću kupališnu sezonu, odnosno da se očekuje da radovi krenu na jesen i da se završe do sledećeg proleća. Pored toga, treba napomenuti da je projekat javnog privatnog partnerstva dobio pozitivno mišljenje nadležne komisije Vlade Republike Srbije.
Lokalni parlament je usvojio i Odluku o izmeni Odluke o utvrđivanju naziva ulica i zaselaka u naseljenim mestima opštine Batočina, na osnovu koje će dosadašnja ulica Velimira Ilića Tape nositi naziv Ulica heroja sa Košara. Promena naziva ulice se vrši na predlog Predsednika opštine Batoočina, a tim činom će se barem jednim delom odati počast i priznanje našim vojnicima za herojsku odbranu otadžbine na karauli „Košare“ 1999. godine.
Javno preduzeće „Lepenica Batočina“ iz Batočine je podnelo zahteve za davanje saglasnosti na izmene srednjeročnog i dugoročnog plana poslovanja ovog preduzeća, na koje je danas skupština dala saglasnost jednoglasno.